Kumru Ziraat Odası

ZOBİS
Kumru Ziraat Odası > Haberler > Kumru Ziraat Odası olarak çiftçilerimize uygulamalı eğitimler verdik

Kumru Ziraat Odası olarak çiftçilerimize uygulamalı eğitimler verdik

Kumru ilçemizin çeşitli köy ve mahallelerinde çiftçilerimizi uygulamalı şekilde eğittik
Kumru Ziraat Odası Olarak, Kumru ilçemizdeki çeşitli köylede ve mahallelerde çiftçilerimize uygulamalı eğitimler verdik.
Çalışmalarımızın bir kısmı aşağıda sıralanmıştır.

• Fatih Mahallesinde gübreleme ve budamanın önemi uygulamalı olarak çiftçilerimize anlatılmıştır.
  • Yukarıdamlalı Mahallesinde genel bahçe temizliğinin nasıl yapılması , bahçe temizliğinin önemi ve hayvan gübresi uygulama şekli anlatıldı.
  • Kurtuluş Mahallesinde çiftçilerimize  azotlu gübrenin önemi, uygulama şekli uygulamalı anlatılmıştır.
  • Kurtuluş mahallesi çiftçimizin yetiştirmiş olduğu çilek tarlası ziyaret edilmiş çilek bahçesinde yapılması gerekenler anlatılmıştır.
  • Kurtuluş Mahallesinde çiftçimize kivi ve meyve budaması uygulamalı olarak anlatılmıştır.
  • Balı Mahallesinde çiftçimize bordo bulamacı yapımı uygulamalı olarak anlatılmış ve bordo bulamacının önemi çiftçimize anlatılmıştır.
  • Yeniakçaalan Mahallesinde çiftçilerimize bahçelerinde rastladığımız kozalak akarı zararlısının bahçeye verdiği zararı ve bu zararlı ile kültürel mücadeleyi anlattık.
  • Yeniakçaalan Mahallesinde çiftçilerimize gübrelemenin önemi ve uygulama şekli anlatılmıştır. Uygulamada yaptıkları eksikler üzerinde konuşulmuştur.
  • Kozalak akarı ile mücadelenin önemi çiftçilerimize aktarılmıştır.
  • Yeniakçaalan Mahallesinde çiftçilerimize gübreleme uygulamasında yaptıkları eksiklikler ve gübrelemenin nasıl uygulanacağı ve bu uygulamanın önemi anlatılmıştır.
  • Karacalı Mahallesinde çiftçilerimize kivi budaması uygulamalı olarak anlatılmıştır.
  • Tekke Mahallemizdeki çiftçilerimize kivi budaması uygulamalı olarak anlatılmıştır.
  • Akçadere Mahallesindeki çiftçilerimize kivi budaması uygulamalı olarak anlatılmıştır.
  • Yalnızdam Mahallesindeki çiftçilerimize azotlu gübreler hakkında bilgi verilip uygulamalı olarak anlatıldı.
  • Derbent Mahallesindeki çiftçilerimize bahçedeki Kozalak Akarı zararlısıyla mücadele yöntemi anlatıldı.
  • Karaağaç Mahallesindeki çiftçilerimize Azotlu gübrelerin uygulanışı ve Kozalak Akarı ile mücadele yöntemi anlatıldı.
  • İlçemiz Yeniakçaalan ve Eskiçokdeğirmen Mahallesindeki çiftçilerimize Azotlu gübrelerin uygulanışı ve kozalak akarı ile mücadele yöntemi anlatıldı.
  • Yukarı Damlalı Mahallesindeki çiftçilerimize Hayvan gübresi, azotlu Gübrelerin uygulanışı ve Kozalak Akarı ile mücadele yöntemi anlatıldı.
  • Derbent Mahallesindeki çiftçilerimize meyve aşılaması uygulamalı olarak anlatıldı.
  • Divanitürk Mahallesindeki çiftçilerimize Azotlu Gübrelerin uygulanışı uygulamalı olarak toplantı halinde bilgilendirme yapılmıştır.